Human Design, Human Growth

Från ett hörn i en svensk by till en koncern för hela Europa. 

Allt började med att Ola Götesson startade Götessons Industri AB år 1984. I ett hörn av en lokal i Dalstorp, en litet samhälle i södra Sverige, tillverkade han trådprodukter som papperskorgar, hatthyllor och diskställ. Ganska snart förstod marknaden att Götessons inte var som andra företag. Innovationer blandades med ett stort mod och ivrig entreprenörskap. Det gjorde att företaget växte snabbt.

Företagets innovationer bygger på människors behov och med datorns frammarsch börjar de utveckla produkter för en bättre arbetsmiljö för stillasittande människor på kontor. 1992 skapar Ola Götessons en lösning för att samla upp det ökande antalet sladdar under och på skrivbordet. Världens första kabeldike ser marknaden och det var startskottet på en otrolig resa fram tills idag. 

Ganska snart utvecklar och tillverkar Götessons en mängd produkter för kontor, konferens och arbetsplatser. Sonen till Ola, Johan Götesson tar över VD-rollen 2006 och likt sin far revolutionerade han marknaden genom att lansera en akustisk bordskärm med blixtlås som blev den första textila produkten och en ny milstolpe i Götessons historia. De fortsätter att växa med ännu fler produkter, ofta unika i sitt slag avseende både form och funktion. Snart riktar man sig även till konferens- och hotellbranschen. 

I mars 2013 förvärvar Connecting Capital majoriteten av aktierna i Götessons och utvecklingen fortsätter utan att tappa människorna som skapar den innovativa och starka kulturen som präglat företaget under alla år. Snart är man ett marknadsledande inredningsföretag med inriktning på kontor, hotell- och konferensmiljö. För att kunna expandera på än fler marknader så förvärvar Götessons 2015 Akustikmiljö i Falkenberg AB som ett helägt dotterbolag. De har en unik kompetens inom akustik och tillsammans med Götessons skapas ett konkurrenskraftigt team inom akustiklösningar för arbetsplatser och offentlig miljö. 

Under 2015 bygger Götessons en ny fastighet i Ulricehamn som samma år utses det till ett av Sveriges snyggaste kontor. Ett gott exempel på att de lever som de lär. I snyggheten bor naturligtvis en hel del ergonomi och akustik, sådant som tidigare varit en bra bit från vackert. 

2019 tar Accent Equity Partners AB över majoritetsägandeskapet för Götessons fortsatta expansion på den nordiska och internationella marknaden. Strax efter det stärks Götessons ytterliga genom ett förvärv av David Design som tillhör pionjärerna inom den nya nordiska designen. Sedan 1998 har David Design producerat möbler, belysning och accessoarer tillsammans med världsledande formgivare som exempelvis Claesson Koivisto Rune, Nendo, Richard Hutten, Florent Coirier och Lars Hofsjö. Nu har Götessons Industri AB ytterligare förbättrat erbjudandet till arkitekter, inredare och kunder i Sverige och världen. Vid det här laget säkerställer bolaget dagligen ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar i hela Europa. 

Götessons bestämde tidigt att nya varumärken inte skall bakas in och omvandlas till Götessons Industri AB, de skall leva kvar med alla sina värden på marknaden. De vet att framgången ligger i entreprenörskapet och människornas förmåga till innovation och design, något man riskerar att tappa om man tvingas byta fot eller inte känner ingen kulturen. Däremot, för att dra nytta av varandras expertis ännu bättre, skapa gemensamma strategier och möta marknaden med samlad styrka där det behövs skapades 2021 en koncernmoder – Götessons Design Group. 

I Götessons Design Group agerar ledning, sälj och marknad för alla tre varumärken. Götessons som Ola en gång startade, Akustikmiljö och David design. Här skapas övergripande strategier utan att störa det dagliga arbetet för varumärkena på marknaden. Syftet är att kunna hålla blicken högt, se behov, trender och vara samlingspunkten för en stark grupp med en gemensam vision. Precis som Ola en gång sa, vi ser behovet människor har innan de ser det själva. Sedan utvecklar vi en lösning, svårare än så är det inte. 

Human Design. Human Growth. 

Emil Johansson

CEO

+46 (0)321-68 77 22
emil@gotessonsdesigngroup.com

John De

John De Boer

Sales Director

+46 (0)321-68 77 77
john@gotessonsdesigngroup.com

Johan_web_2022_AM

Johan Götesson

Business Development Manager

+46 (0)321-68 77 99
johan@gotessonsdesigngroup.com

Mika_Webb_BW

Mika Haglund

COO

+46 (0)321-68 77 27
mika@gotessonsdesigngroup.com

Jessica Carlstein

Marketing Director

Tomas Svensson

Product Development Director

+46 (0)321-68 77 66
tomas@gotessonsdesigngroup.com

Stellan Bygård

ESG Manager

Marika Hermansson

CFO

+46 (0)321-68 77 46
marika@gotessonsdesigngroup.com

Dajana Omanovic

PRODUCT DEVELOPMENT DIRECTOR

+46 (0)321-68 77 52
dajana@gotessonsdesigngroup.com

Om oss

Grundat

1984

CEO

Emil Johansson

Plats

Ulricehamn

Antal anställda

120

Head Office and Warehouse

Götessons Design Group HQ
Rönnåsgatan 5B
523 38 Ulricehamn

Götessons Design Group
Heinrich-Hertz-Straße 3
63303 Dreieich, Germany

AM Acoustics HQ
Falkåsvägen 4
311 21 Falkenberg

David design
Kajpromenaden 24
252 67 Helsingborg

Stockholm Inspirationsrum
Rosenlundsgatan 40
118 53 Stockholm

Göteborg Inspirationsrum 
Kyrkogatan 20—22
411 15 Göteborg

Malmö M8 Inspirationsrum
Firmagatan 2—6
213 76 Malmö

Business Lounge Halmstad Airport
Tre Hjärtans väg 12
302 41 Halmstad

Clarion Sign Stockholm

Clarion Stockholm (Loop)

Clarion Malmö Live

Clarion Post Göteborg

Scandinavian Spaces, Austin USA

Scandinavian Spaces, Texas USA

Scandinavian Spaces, New York USA

Scandinavian Spaces, Chicago USA

Australia, Austria, Bahrain, Belgium, Bulgaria, Chile, China, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Färoe Islands, Germany, Greenland, Guadelope, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Kroatia, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Mexico, Monaco, Netherlands, New Zealand, Norway, Panama, Philippines, Poland, Portugal, Reunion, Romania, Russia, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, USA, Åland