Human Design, Human Growth

Från ett hörn i en svensk by till en koncern för hela Europa. 

Allt började med att Ola Götesson startade Götessons Industri AB år 1984. I ett hörn av en lokal i Dalstorp, ett litet samhälle i södra Sverige, tillverkade han trådprodukter som papperskorgar, hatthyllor och diskställ. Ganska snart förstod marknaden att Götessons inte var som andra företag. Innovationer blandades med ett stort mod och ivrig entreprenörskap. Det gjorde att företaget växte snabbt.

Företagets innovationer bygger på människors behov och med datorns frammarsch börjar de utveckla produkter för en bättre arbetsmiljö för stillasittande människor på kontor. 1992 skapar Ola Götessons en lösning för att samla upp det ökande antalet sladdar under och på skrivbordet. Världens första kabeldike ser marknaden och det var startskottet på en otrolig resa fram tills idag. 

Ganska snart utvecklar och tillverkar Götessons en mängd produkter för kontor, konferens och arbetsplatser. Sonen till Ola, Johan Götesson tar över VD-rollen 2006 och likt sin far revolutionerade han marknaden genom att lansera en akustisk bordskärm med blixtlås som blev den första textila produkten och en ny milstolpe i Götessons historia. De fortsätter att växa med ännu fler produkter, ofta unika i sitt slag avseende både form och funktion. Snart riktar man sig även till konferens- och hotellbranschen. 

I mars 2013 förvärvar Connecting Capital majoriteten av aktierna i Götessons och utvecklingen fortsätter utan att tappa människorna som skapar den innovativa och starka kulturen som präglat företaget under alla år. Snart är man ett marknadsledande inredningsföretag med inriktning på kontor, hotell- och konferensmiljö. För att kunna expandera på än fler marknader så förvärvar Götessons 2015 Akustikmiljö i Falkenberg AB som ett helägt dotterbolag. De har en unik kompetens inom akustik och tillsammans med Götessons skapas ett konkurrenskraftigt team inom akustiklösningar för arbetsplatser och offentlig miljö. 

Under 2015 bygger Götessons en ny fastighet i Ulricehamn som samma år utses till ett av Sveriges snyggaste kontor. Ett gott exempel på att de lever som de lär. I snyggheten bor naturligtvis en hel del ergonomi och akustik, sådant som tidigare varit en bra bit från vackert. 

2019 tar Accent Equity Partners AB över majoritetsägandeskapet för Götessons fortsatta expansion på den nordiska och internationella marknaden. Strax efter det stärks Götessons ytterliga genom ett förvärv av David Design som tillhör pionjärerna inom den nya nordiska designen. Sedan 1998 har David Design producerat möbler, belysning och accessoarer tillsammans med världsledande formgivare som exempelvis Claesson Koivisto Rune, Nendo, Richard Hutten, Florent Coirier och Lars Hofsjö. Nu har Götessons Industri AB ytterligare förbättrat erbjudandet till arkitekter, inredare och kunder i Sverige och världen. Vid det här laget säkerställer bolaget dagligen ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar i hela Europa. 

Götessons bestämde tidigt att nya varumärken inte skall bakas in och omvandlas till Götessons Industri AB, de skall leva kvar med alla sina värden på marknaden. De vet att framgången ligger i entreprenörskapet och människornas förmåga till innovation och design, något man riskerar att tappa om man tvingas byta fot eller inte känner ingen kulturen. Däremot, för att dra nytta av varandras expertis ännu bättre, skapa gemensamma strategier och möta marknaden med samlad styrka där det behövs skapades 2021 en koncernmoder – Götessons Design Group.

Under 2022 startades två nya varumärken inom koncernen. GSIGN som erbjuder produkter ”From gamers to gamers” och FROM: med konceptet ”Design för hemmet, produkter för arbete”. GSIGN vänder sig direkt till konsumentsidan och passar väl in i GDG’s filosofi att skapa hållbara människor. 2022 kom också ett nytt tillskottet till koncernen. Det norska företaget Scan Sørlie som är en komplett möbelleverantör på den nordiska marknaden.

2024 förvärvades Norco Interior och Sias Contract till koncernen. Norco Interior är ett framgångsrikt inredningsföretag med marknad i Norden samt Central- och Östeuropa. Norco Interiors erbjudande innefattar skräddarsydda inredningar för butiker, restauranger, hotell och offentliga miljöer. Inom bolaget finns två stora produktionsanläggningar varav en är inriktad på träbearbetning och den andra metallbearbetning. Tillsammans med ett omfattande nätverk av underleverantörer gör detta Norco Interior till en komplett och pålitlig partner som levererar högkvalitativa lösningar. Som en del av Norco Interior ingår även Sias Contract, som är verksamma främst i Norge. En specialist på att säkerställa processer för inredningsprojekt framförallt inriktade mot hotellverksamheter. Sias Contracts finns med från idé till färdig lösning och kvalitetssäkrar leveransen med noga utvalda leverantörer. Sammanslagningen med Norco Interior stärker Götessons Design Groups positionen på marknaden och skapar en bredare och mer mångsidig portfölj av produkter och tjänster, och tillsammans blir Norco och GDG en komplett leverantör av skräddarsydda inredningskoncept. Läs mer om alla våra varumärken här.  

Inom Götessons Design Group sker ledning, och olika grad av sälj- och marknadssynergier för varumärkena inom koncernen. Här skapas övergripande strategier utan att störa det dagliga arbetet för varumärkena på marknaden. Syftet är att kunna hålla blicken högt, se behov, trender och vara samlingspunkten för en stark grupp med en gemensam vision. Precis som Ola en gång sa, vi ser behovet människor har innan de ser det själva. Sedan utvecklar vi en lösning, svårare än så är det inte. 

Human Design. Human Growth.

 

Emil Johansson

CEO

+46 (0)321-68 77 22
emil@gotessonsdesigngroup.com

John De

John De Boer

Sales Director

+46 (0)321-68 77 77
john@gotessonsdesigngroup.com

Personalfoto_Johan_G_2024_web

Johan Götesson

Business Development Manager

+46 (0)321-68 77 99
johan@gotessonsdesigngroup.com

Mika_Webb_BW

Mika Haglund

COO

+46 (0)321-68 77 27
mika@gotessonsdesigngroup.com

Jessica Carlstein

Marketing Director

Dajana Omanovic

Product Development Director

+46 (0)321-68 77 52
dajana@gotessonsdesigngroup.com

Stellan Bygård

ESG Manager

Marika Hermansson

CFO

+46 (0)321-68 77 46
marika@gotessonsdesigngroup.com

Om oss

Grundat

1984

CEO

Emil Johansson

Plats

Ulricehamn

Antal anställda

Ca 500

Head Office and Warehouse

Götessons Design Group HQ
Rönnåsgatan 5B
523 38 Ulricehamn

Götessons Design GmBH
Heinrich-Hertz-Straße 3
63303 Dreieich, Germany

AM Acoustics HQ
Falkåsvägen 4
311 21 Falkenberg

David design
Kajpromenaden 24
252 67 Helsingborg

Götessons Design SAS
5 Avenue de Villeneuve
92420 Vaucresson 
France

Scan Sørlie AS
Vistergrenda 80
1719 Greåker
Norway

Norco Interior
Bryggargatan 6
111 21 Stockholm

Sias Contract
Fornebuveien 37
1366 Lysaker
Norway

Stockholm Inspirationsrum
Rosenlundsgatan 38F
118 53 Stockholm

Göteborg Inspirationsrum 
Kyrkogatan 20—22
411 15 Göteborg

Clarion Malmö Live
Dag Hammarskjölds torg 2
211 18 Malmö 

Clarion Stockholm (Loop)

Australia, Austria, Bahrain, Belgium, Bulgaria, Chile, China, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Färoe Islands, Germany, Greenland, Guadelope, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Kroatia, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Mexico, Monaco, Netherlands, New Zealand, Norway, Panama, Philippines, Poland, Portugal, Reunion, Romania, Russia, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, USA, Åland