Hållbarhet

Vi drivs av att skapa bättre och mer hållbara miljöer, där människor ska må bra och kunna prestera under hela sin tid. Vi kallar det Human Design.

Hållbara affärer – för människan, miljön och utvecklingen.

Hållbarhet är ett brett begrepp. Förr handlade det mest om miljön runt omkring oss, det vill säga vår planet och den natur och de resurser som finns här. Och för oss på Götessons Design Group är just tillståndet för vår planet en viktig orsak till att vi arbetar mot en mer hållbar verksamhet – men för oss har hållbarhet alltid varit mer än så. Vi brinner för att skapa bättre och mer hållbara arbetsplatser, där människor ska må bra och kunna prestera under hela sin arbetsdag. Human Design helt enkelt. Tillsammans kan vi dra vårt strå till stacken för en bättre värld och samtidigt driva mer hållbara affärer.

Tänka om och göra nytt av gammalt

Att ändra på invanda rutiner kan vara svårt. Nu har vi tagit steget framåt, in i cirkeln. Med vår nya satsning arbetar vi för en hållbar framtid och visar vad det betyder att göra en Loop. Vi vill använda våra produkter och material om och om igen. En början på att tänka cirkulärt från ritbord till färdig produkt. I material, design och tjänster. För möbler och inredningar.

Människor

Ljudmiljön får inte glömmas bort. Den är en del av att må bra, för trivsel och framgång. Vi lever i en värld där många upplever stor stress och press, där vi är övertygade om att ljudmiljön spelar en stor och viktig roll för att kunna få till en förändring. Våra produkter tillverkas därför alltid med människan i fokus. 

Material

Vi försöker alltid att tänka smart när vi produktutvecklar och väljer våra material med omsorg. I vår strävan om att alltid ombesörja goda materialval försöker vi också utgå från att hålla nere antalet leverantörer. Vi har möjlighet att justera designen och använda samma miljövänliga och funktionella material genom att hålla nere produktfloran. Det ger oss kontroll över våra produkter och ställer vår kreativa förmåga på prov.

Design

Det är en konst och ibland en utmaning att hålla design, funktion och hållbarhet lika högt. Götessons Design Group arbetar därför alltid medvetet, smart och med människan i fokus. På så vis skapar vi möbler och inredning som håller längre än trender.

Logistik

Med hög omsättning och därmed mycket frakter är leveranserna en viktig faktor. Vi har gjort stora förbättringar och sparar på så sätt mycket koldioxidutsläpp varje år. Man får inte se miljöarbete som en kostnad. För oss är det precis tvärtom. Effektiva och korrekta produktionsprocesser ger oss snarare en ekonomisk fördel. Samtidigt sparar vi på miljön.

GÖTESSON DESIGN GROUP POLICY

MILJÖPOLICY
KVALITETSPOLICY
HÅLLBARHETSPOLICY
UPPFÖRANDEKOD

CERTIFIKAT ISO

ISO 9001, ISO 14001

HÅLLBARHETSREDOVISNING

HÅLLBARHETSREDOVISNING 2022