Götesson Design Group växer – Förvärvar Scan Sorlie

Publicerad

ULRICEHAMN 2022-10-18
Götessons Design Group med säte i Ulricehamn, meddelar nytt förvärv av Scan Sørlie.

Götessons Design Group (GDG) är ett hem för starka varumärken som skapar möbler, miljöer och produkter inom en mängd olika tillämpningar. GDG fortsätter nu sin tillväxtresa genom förvärvet av Scan Sørlie, en ledande möbelaktör på nordiska marknaden med stark kompentens inom produktion och produktutveckling. 

Scan Sørlie är en framgångsrik leverantör av hyllsystem, kontorsstolar, konferensbord och loungemöbler med mera till kontor, mötesrum, konferensutrymmen, receptioner och lobby-miljöer, och kompletterar GDG:s verksamhet väl geografiskt och genom sitt sortiment. Som en del av GDG kommer Scan Sørlie kunna dra nytta av de erfarenheter och internationella framgångar som övriga varumärken inom GDG byggt upp. Förvärvet är en del av GDG:s strategi att utveckla och stötta ledande möbelvarumärken. 

”Vi är mycket glada att kunna erbjuda ett nytt segment till våra marknader”, säger Emil Johansson, CEO på Götessons Design Group. ”Bolaget kommer fortsatt drivas som en separat enhet där vi kan tillföra stöd kring funktioner som gruppen opererar centralt för mer riktat fokus kring affärsutveckling och säljarbete. Tillsammans med Scan Sørlie kommer vi bredda vår kompetens och stärka gruppens erbjudande till arkitekter, inredare och kunder på den nordiska marknaden men även internationellt”, avslutar Emil Johansson. 

“Vi har ett brett utbud av kontorsmöbler och mjuka sittmöbler. Under de senaste åren har vi utvecklat nya produkter och kollektioner med fokus på hög kvalitet och med nordisk design i framkant”, berättar Morten Vister, CEO på Scan Sørlie. “Vi har en attraktiv position på marknaden och har upplevt en solid och stark tillväxt de senaste åren. Jag är övertygad om att vi kommer vara ett bra komplement till Götessons Design Group. Jag ser mycket fram emot att kunna bidra till gruppen under de kommande åren”, säger Morten Vister. 

Götessons grundades 1984 och har sedan dess utvecklats till en internationell koncern som erbjuder ett komplett utbud av arbetsmiljölösningar, med fokus på kontorsytor. Gruppen består av akustikexpertis genom Akustikmiljö i Falkenberg, Sverige, som Götessons förvärvade 2015. 2019 förvärvades David design, ett varumärke med produktion av möbler framtagna av Sveriges främsta designers. 2021 etablerades varumärket G-SIGN, de första på marknaden att erbjuda ett helhetskoncept inom spelvärlden. Produkter ‘från gamers till gamers’. Det senaste tillskottet FROM: riktar sig till människor som arbetar hemifrån, med erbjudandet att sälja heminredning för arbete – inte kontorsinredning för hemmet. 

GDG-koncernen har en årlig omsättning om över SEK 500 miljoner och över 200 anställda, inklusive Scan Sørlie. 

GDG är majoritetsägt av Accent Equity. Accent Equity grundades 1994, och har sedan dess genomfört nära ett hundratal investeringar. Accent Equitys ambition är att utveckla sina portföljbolag till Nordiska, Europeiska och Globala ledare genom hållbara operativa förbättringar såväl som sina strategiska positioner. www.accentequity.se. 

Vid frågor kontakta:
Jessica Carlstein, Marknadschef Götessons Design Group
E-post: jessica@gotessons.se 

Emil Johansson, CEO Götessons Design Group
E-post: emil@gotessons.se