iQseat vinnare på Neocon Awards

Publicerad

iQseat utsågs som vinnare av HiP Award 2020 i kategorin Education/Government/Institutional: Seating på NeoCon Awards.
 

iQseat är en innovativ och funktionell sittmöbel designad av Jon Lindström och Henrik Kjellberg från o4i Studio och tillverkad av Götessons. Den är främst tänkt att användas i studiemiljöer, på kontor eller mötesplatser där behov finns av både enskilt fokuserat arbete såväl som samarbeten i grupp. 

Den nätta och kompakta mjukt stoppade fåtöljen har en smart dold funktion: genom att enkelt vrida runt ryggdynan förvandlas fåtöljen till en liten tillfällig arbetsplats med bord, vilket minskar behovet av antal möbler. Vårt hållbarhetskoncept Loop innebär att kunder skickar tillbaka sina skärmar till oss för uppfräschning och textilbyte för att sedan skickas ut på nytt; i framtiden kommer iQseat och resten av vårt sortiment att ingå.

Som arbetsplats med bord är den tänkt att användas under kortare stunder och tack vare att den har hjul är den lätt att flytta och vrida runt för att snabbt kunna möblera om och passa de behov man har för stunden.

”Vi skapade iQseat utifrån idén att försöka modernisera den klassiska arbetsplatsen med kontorsstol till att bättre uppfylla dagens behov av mer flexibilitet och uppmuntra till mer rörlighet och variation i sittandet, speciellt vid kortare arbetsuppgifter. Samtidigt ville vi att den skulle vara enkel i sitt formspråk och därigenom lättplacerad i olika typer av miljöer. Som resultat har iQseat även fått en lekfullhet som ofta lockar fram ett leende hos användaren genom sin självklara, enkla  form och överraskande förvandling” berättar designduon.